14 Jun 2024
Wine

Amenda pentru producerea de rose-uri ilegale

Cooperativa franceza Vinovalie a fost amendata de catre autoritati pentru ca a amestecat vin alb cu vin rosu in scopul obtinerii de vin rose, precizeaza Decanter.com. Tribunalul din localitatea Albi, aflata in sudul Frantei, a amendat saptamana trecut compania Vinovalie cu 10.000 de euro pentru infractiunea de a produce rose in mod ilegal, plus de 1.000 de euro, alte cheltuieli. De asemenea, alti trei angajati ai companiei au primit amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de euro pentru implicare din acest scandal.

Vinovalie, companie ce isi desfasoara activitatea in sud-vestul Frantei, inglobeaza patru cooperative si 460 de producatori de vinuri, reprezentand 3.800 de hectare de vita in regiunile Tarn, Lot si Haut-Garrone, a declarat prin reprezentantii sai legali ca va ataca in instanta decizia.

In Uniunea Europeana, productia de vinuri linistite rose poate fi realizata doar prin maceratie peliculara de scurta durata, procedeu ce presupune un contact pe o durata mica de timp intre must si pielita boabelor de strugure. De asemenea, amestecul de vin alb cu vin rosu in scopul obtinerii de vin rose este strict interzis.

Drink Insider

Articol selectat şi publicat de către redacţie (office@drinkinsider.ro)