14 Jun 2024
Wine

Champagne si Cognac cresc exporturile de vin din Franta

In urma vanzarilor de Champagne si Cognac inregistrate in cursul anului trecut exportul de vin din Franta a crescut, numai vanzarile de Champagne inregistrand o crestere de 12,1% comparativ cu anul anterior, valoric atingand suma de 2,7 miliarde de euro, anunta The Drinks Business.

Vanzarea de Cognac a inregistrat o crestere de 19,6 procente (2,6 miliarde de euro total), in timp ce intreaga categorie a exportului de bauturi spirtoase frantuzesti a avut o crestere de 9,4 procente, un record pentru Franta, valoric atingandu-se cota de 11,7 miliarde de Euro. Cifrele record au fost facute publice de catre (FEVS), dupa doi ani de declin. Performanta inregistrata anul trecut de exportul de vinuri si spirtoase frantuzesti au fost cotate ca fiind a doua cea mai valoroasa din Franta, inaintea industriei parfumurilor, dar dupa cea aeronautica. Statele Unite, Marea Britanie si Germania sunt primele cele mai mari piete de desfacere pentru vinurile si spirtoasele frantuzesti, China aflandu-se pe locul al patrulea.

Cu toate ca din punct de vedere valoric exportul a inregistrat o crestere, din punct de vedere cantitativ s-a inregistrat un regres de 3,6%, comparativ cu 2014, lucru ce pe termen lung ar trebui sa le dea de gandit producatorilor francezi in privinta cotei de piata la nivel mondial. Global, suprematia Frantei in privinta cotei de piata este amenintata de catre Chile, Spania si Australia, care propun pietei alternative la nivelul entry-level.

Drink Insider

Articol selectat şi publicat de către redacţie (office@drinkinsider.ro)