14 Jun 2024
Beer

Pesticide daunatoare descoperite in beri “renumite”

O substanta cancerigena folosita in agricultura a fost descoperita in mai multe beri recunoscute, anunta The Drinks Business. Aceasta descoperire a fost facuta publica la sfarsitul lunii februarie de catre Insitutul de Mediu din Munchen, specialistii de aici declarand ca paisprezece tipuri de bere nemteasca contin glifosat, un ierbicid aflat pe lista substantelor cancerigene.

Printre marcile indicate de catre reprezentantii Institutului de Mediu din Munchen se numara Beck’s, Paulaner sau Erdinger. In urma cercetarilor, s-au descoperit 30 de micrograme de pesticid in berea Hasseroder. Limita permisa de glifosat in apa potabila in Germania este de 0.1 micrograme per litru. In berea Beck’s au fost descoperite 5 micrograme de pesticid, in timp de in Paulaner Weissbier si Erdinger Weissbier au fost descoperite 0,66, respectiv 2,92 micrograme per litru. Organizatia Mondiala a Sanatatii a trecut anul trecut glifosatul pe lista substantelor cancerigene.

Asociatia Berarilor din Germania a raspuns acuzatiilor, adaugand ca studiul “nu este credibil” si ca volumul de pesticid descoperit in beri nu reprezinta un risc pentru consumatori. “UN adult ar trebui sa bea in jur de 1.000 de litri de bere intr-o zi pentru a ingera o cantitate de pesticid daunatoare pentru sanatate”, au mai afirmat reprezentantii asociatiei.

Drink Insider

Articol selectat şi publicat de către redacţie (office@drinkinsider.ro)