14 Jun 2024
Comunicate

Făurar roşu 2016 de la Davino, medaliat cu Aur la Decanter World Wine Awards 2019

Făurar roșu 2016, vinul produs de către crama Davino, din Dealu Mare, a câștigat medalia de Aur, în cadrul celei mai mari competiții de profil din lume, Decanter World Wine Awards (DWWA) 2019, fiind evaluat cu 95 de puncte, din maximum de 100. Astfel, cupajul de 40% Merlot – 40% Cabernet Sauvignon – 20% Fetească Neagră este poziționat de organismul independent drept “un vin excelent, de o complexitate și un caracter mărețe”, fiind cel mai bine clasat vin roșu românesc din concurs. 

Apreciat pentru delicatețea sa, în care se simt notele subtile de iarbă, coacăze negre, învelite în ciocolată și fructe roșii, Făurar roșu 2016 a cucerit jurații prin puritatea aromelor și postgustul complex, care persistă.

Cea de-a XXVI-a ediție Decanter World Wine Awards a avut loc în Londra și s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni, în care 280 dintre oenologii de top ai lumii au degustat în orb aproape 17.000 de vinuri, din 57 de țări. În total, la nivel internațional, au fost acordate 50 de medalii Best in Show, pentru cele mai fine etichete înscrise, 148 de medalii de Platină (aferente unui scor de 97-100 de puncte), 480 de Aur (95-96 de puncte), 4.164 de Argint (90-94 de puncte) și 7.376 de Bronz (86-89 de puncte). Pentru ca fiecare vin să fie evaluat corect, cu atenție și pentru a menține rigurozitatea procesului de jurizare, etichetele propuse pentru medaliile de aur au fost degustate și punctate de către președinții comisiilor, de 3 ori, în 3 sesiuni diferite,

“Alegerea unei sticle cu un autocolant DWWA pe ea, în special cel care marchează câștigătorii categoriilor de aur sau platină, ar trebui să asigure consumatorii că vinul a trecut printr-un proces de jurizare strict, cu o concurență acerbă și că pot avea încredere în calitatea sa”, declară Michael Hill Smith, co-președinte Decanter World Wine Awards.

Davino este singurul producător din România care vinde exclusiv prin intermediul operatorilor de HoReCa și a magazinelor specializate în vânzarea de vin (online și offline).