14 Jun 2024
Wine

ReVino: 230 de vinuri şi oamenii din spatele lor

În perioada 11-13 mai 2019 are loc salonul de vinuri şi turism viticol „ReVino Bucharest Wine Fair”. Salonul îşi continuă misiunea de a promova vinurile de calitate şi de a-l ajuta pe consumator să descopere cramele mici şi mijlocii şi turismul viticol în România.

Ediţia 2019 a „ReVino Bucharest Wine Fair” are loc la hotelul Novotel din Bucureşti, care găzduieşte, în acest an, 36 de expozanţi, producători şi importatori de vinuri din România şi de peste hotare. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să deguste 230 de vinuri liniştite şi spumante şi de a le afla poveştile chiar de la proprietarii sau enologii cramelor unde au fost produse.

Zilele de sâmbătă şi duminică, 11 şi 12 mai, sunt dedicate celor care vor să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale de calitate. La standuri sunt prezenţi şi proprietarii sau enologii cramelor, astfel că vizitatorii pot asculta povestea vinurilor chiar de la sursă.

Zi dedicată HoReCa

Ziua de luni, 13 mai, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiştii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare şi de afaceri. Profesioniştii din domeniu au acces gratuit, în baza unei înregistrări online.

Masterclass-uri

Salonul de vinuri este completat de masterclass-uri educative, cu diferite teme, prezentate de specialişti, enologi sau proprietari de crame. Masterclass-urile sunt o categorie de workshopuri la care poate participa oricine, în baza unui bilet de intrare, unde specialiştii vorbesc despre importanţa tipului de pahar din care degustăm vinul, despre evoluţia vinului, dar şi despre tipurile de vinuri spumante produse prin diferite metode.

Biroul de turism viticol

La intrarea în salon există o zonă special amenajată, cu informaţii despre crame, de unde vizitatorii pot afla mai multe despre zonele viticole şi cramele ce pot fi vizitate în România. O hartă viticolă gratuită, cu prezentarea podgoriilor şi a soiurilor locale, poate fi obţinută la cerere.

Expozanţi premium

La salon vor fi prezenţi 36 de expozanţi, dintre care 33 crame mici şi mijlocii din România, doi importatori cu vinuri renumite la nivel internaţional şi un distribuitor de pahare. Lista completă a expozanţilor este următoarea: Jelna, Corcova, Vlădoi, Vitis Metamorfosis, Lacerta, Domeniile Urlaţi, Budureasca, Domeniile Panciu, Villa Vinea, 1000 de Chipuri, Thesaurus Wines, Oprişor, Avereşti, Aramic, Cepari, Fautor, MaxiMarc, Dagon Clan, SERVE, Casa de Vinuri Cotnari, Vinimondo, Wine Point, Basilescu, Lechburg, Nachbil, Liliac, Aurelia Vişinescu, Bauer, Ştirbey, Avincis, Domeniul Drăgaşi, 7ARTS, Petro Vaselo, Rasova, Casa de Vinuri Ştefăneşti, Gastrotech Stölzle.

Programul este între orele 12:00-20:00, iar biletele se pot achiziţiona online (50 lei/zi), sau de la intrare (60 lei/zi). Evenimentul este organizat de CrameRomania.ro şi Revino.ro şi se află la a patra ediţie.

Drink Insider

Articol selectat şi publicat de către redacţie (office@drinkinsider.ro)