24 May 2024
Beer

Nou presedinte pentru Berarii Romaniei

Igor Tikhonov, presedinte al Ursus Breweries, a fost ales de curand presedintele Asociatiei Berarii Romaniei, el preluand aceasta functiei de la Lucian Ghinea, presedinte al Bergenbier SA, cel care a reprezentat ABR cu aceasta calitatea pe parcursul anului trecut, se precizeaza intr-un comunicat al asociatiei.

”Am fost profund onorat de propunerea primita din partea partenerilor din organizatia Berarii Romaniei de a prelua presedintia Asociatiei incepand din ianuarie.”, a declarat Igor Tikhonov. “Anul 2016 aduce un context diferit pentru piata berii, in care trendul pozitiv inregistrat anul trecut sper sa poata fi sustinut mai departe. Avand suportul tuturor partenerilor din Asociatie, imi propun sa continui proiectele initiate de predecesorii mei si sa lansez altele noi, menite sa dezvolte mai departe cultura berii in Romania. Berea trebuie sa ramana un element cheie, atat in generarea de crestere economica, cat si in completarea momentelor placute pe care le petrecem alaturi de cei dragi”, a adaugat Igor Tikhonov.

Definit de o productie locala de peste 97%, de zero evaziune fiscala pe lantul de productie si de o pondere de 70% a ingredientelor naturale provenite din resurse locale, sectorul berii este un stimul important pentru economia Romaniei.

Igor Tikhonov este in prezent Presedinte al Ursus Breweries, subsidiara locala a SABMiller. El s-a alaturat SABMiller in 2001, iar de atunci a ocupat mai multe functii manageriale, in departamentele comercial si de strategie, si a detinut functii de conducere in cadrul unor piete cum sunt: Rusia, Ucraina si Slovacia, in ultimii doi ani aflandu-se la conducerea operatiunilor din Romania.

Drink Insider

Articol selectat şi publicat de către redacţie (office@drinkinsider.ro)