Super Tasting @ Restaurant Sofia Fălticeni, 5 iulie 2025
Super Tasting este o cină gastronomică în 7 acte, la care fiecare fel de mâncare este asociat cu un vin atent selecţionat, oferind o experienţă culinară completă.
Super Tasting #11 are loc sâmbătă, 5 iulie 2025, la Restaurant Sofia din Fălticeni, începând cu ora 19:00. Meniul conține preparate care celebrează “bucătăria de autor”, iar vinurile provin de la trei crame de top: Domeniile Franco-Române, Crama Jelna şi Casa Rotarescu. Ca o remarcă specială, cina va fi pregătită “a Quattro Mani” – o colaborare între bucătarul locaţiei, Chef Mihaela şi invitatul special, Chef Daniel Ioan Pleşcan, semifinalist „Chefi la Cuţite”.
Meniul de degustare şi vinurile asociate
1. Caracatiţă zebrata, cremă de iaurt şi sos Tabasco
» Arrogance alb sec 2022 BIO, Domeniile Franco-Române
2. Cannolo de calamar umplut cu tartar de vită şi perle de Gin
» Val Vârtej alb 2024, Casa Rotărescu
3. Pasta casei cu triş de roşii şi scoici Saint-Jacques
4. Somon în crustă de fistic, cremă de mere verzi şi caviar
» Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc 2024, Crama Jelna
5. Risotto cu cremă de morcov afumat şi crumble de pancetta
» Arrogance roşu BIO, Domeniile Franco-Române
6. File de porc, ardei în două texturi şi chips din Pane Carasau
» Val Vârtej roşu 2024, Casa Rotărescu
7. Macedonia 2.0 (salată modernă cu fructe, legume şi îngheţată)
» Dealu’ Negru Cabernet Sauvignon Reserva 2023, Crama Jelna
Taxa de participare
300 lei / persoană (include meniul şi vinurile).
Rezervarea este obligatorie
Confirmați prezența și numărul de persoane la 0728 612 128 (Nelu Băişanu). Locuri limitate!
Cine sunt organizatorii
Unvinpezi.ro a fost lansat în anul 2012 cu un concept unic pe piaţa de vinuri din România, acela de a vinde doar vinuri premium atent selectate de o echipă de specialişti, o singură etichetă de vin pe zi, la cel mai bun preţ din online, în cantitate limitată. Anual, 16 experţi în vin testează peste 500 de etichete.
Paharnicul.ro este blogul personal al lui Răzvan Avram, jurnalist şi comunicator rafinat, cu o abordare relaxată, dar exigentă faţă de vin şi cultura din jurul lui. Răzvan este şi editor la BonChef.ro şi DrinkInsider.ro, implicat constant în proiecte care promovează gustul autentic, fără artificii.