Super Tasting @ Restaurant Sofia Fălticeni, 5 iulie 2025
Super Tasting este o cină gastronomică în 6 acte, la care fiecare fel de mâncare este asociat cu un vin atent selecţionat, oferind o experienţă culinară completă.
Super Tasting #11 are loc sâmbătă, 5 iulie 2025, la Restaurant Sofia din Fălticeni, începând cu ora 19:00. Meniul conține preparate care celebrează “bucătăria de autor”, iar vinurile provin de la trei crame de top: Domeniile Franco-Române, Crama Jelna şi Casa Rotarescu. Ca o remarcă specială, cina va fi pregătită “a Quattro Mani” – o colaborare între bucătarul locaţiei (Chef Mihaela) şi un invitat special din Italia.
Meniul de degustare şi vinurile asociate
1. Somon în crustă de fistic, caviar de somon şi cremă de mere verzi
» Val Vârtej alb 2024, Casa Rotărescu
2. Caracatiţă cu sos de ardei uşor picant, spanac, iaurt şi Perline di verdure
» Arrogance alb sec 2022 BIO, Domeniile Franco-Române
3. Paccheri cu roşii Cherry şi chefal
» Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc 2024, Crama Jelna
4. Risotto all’Ascolana şi Crumble di Guanciale
» Val Vârtej roşu 2024, Casa Rotărescu
5. Cannelloni de calamar umpluţi cu tartar de vită
» Arrogance roşu BIO, Domeniile Franco-Române
6. Filet de porc în varză Kale, cremă de ardei la grătar şi chips de polenta
» Dealu’ Negru Cabernet Sauvignon Reserva 2023, Crama Jelna
Dulce: Macedonia 2.0 (salată modernă de fructe)
Taxa de participare
300 lei / persoană (include meniul şi vinurile).
Rezervarea este obligatorie
Confirmați prezența și numărul de persoane la 0728 612 128 (Nelu Băişanu). Locuri limitate!
Cine sunt organizatorii
Unvinpezi.ro a fost lansat în anul 2012 cu un concept unic pe piaţa de vinuri din România, acela de a vinde doar vinuri premium atent selectate de o echipă de specialişti, o singură etichetă de vin pe zi, la cel mai bun preţ din online, în cantitate limitată. Anual, 16 experţi în vin testează peste 500 de etichete.
Paharnicul.ro este blogul personal al lui Răzvan Avram, jurnalist şi comunicator rafinat, cu o abordare relaxată, dar exigentă faţă de vin şi cultura din jurul lui. Răzvan este şi editor la BonChef.ro şi DrinkInsider.ro, implicat constant în proiecte care promovează gustul autentic, fără artificii.