24 May 2024
Wine

Vinarii francezi ameninta ca vor “pune frana” Turului Frantei

Producatorii de vinuri din sudul Frantei au amenintat ca vor boicota prin orice mijloace competitia Tour de France, cea mai renumita intrecere de ciclism din lume, precizeaza publicatia britanica Decanter. Nemultumirea producatorilor francezi a plecat de la faptul ca sponsorul oficial al competitiei cicliste este grupul chilian Cono Sur.

Producator al colectiei Bicicleta, Cono Sur este sponsorul principal al Tour de France inclusiv pentru intrecerea din 2017. Asociatia producatorilor de vinuri din Aude, regiunea Languedoc-Roussillon au precizat intr-o conferinta de presa ca aceasta asociere este “una absurda, chiar suparatoare, deoarece organizatorul intrecerii, Amaury Sport, a ales un partener strain”. Planul producatorilor din Aude este acela “de a boicota, chiar de a intrerupe Tour de France”, in etapa a unsprezecea a Turului, moment in care ciclistii trebuie sa parcurga distanta dintre Carcassone si Montpellier, trecand astfel chiar prin “inima” regiunii Languedoc. Frederic Rouanet, presedintele asociatiei producatorilor din Aude, a mai afirmat ca nu au fost contactati de cei de la Amaury Sport si ca nu se vor opri pana ce Tour de France nu va incheia un contract cu un producator francez.

Din cauza Legii Evin, care reglementeaza promovarea bauturilor alcoolice in Franta, vinul nu poate sa fie promovat in cadrul niciunei competitii sportive, in speta, nici in cadrul Tour de France. Cono Sur este partener al Tour de France doar in etapele desfasurate in afara Frantei, in Spania si Elvetia.

Drink Insider

Articol selectat şi publicat de către redacţie (office@drinkinsider.ro)