29 Mar 2024
Comunicate

Amprenta audio a vinului, în premieră absolută la IWCB VINARIUM 2019

A XVI-a Ediţie a „International Wine Contest Bucharest” (IWCB) VINARIUM este marcată de comunicarea, în premieră absolută, a procedeului de obţinere a „amprentei audio a vinului”.

Practic, pentru prima dată în istorie, dr. Cătălin Păduraru a reuşit să creeze o procedură standardizată, definitorie pentru fiecare vin, prin care această nobilă materie să poata fi „auzită”. Umanitatea câştigă, în sfârşit, posibilitatea de a putea evalua vinul cu toate cele cinci simţuri: văz, miros, gust, tactil şi auz.

Odată cu implicarea sunetului / auzului, vinul poate candida la statutul de „obiect de artă”, refuzat până acum de esteţi tocmai din cauza acestui element lipsă. De asemenea, sunetul poate fi augmentat, inclus în etichetă, spre a putea fi ascultat de către consumatori.

Când şi unde are loc concursul de vin

Ediţia 2019 a IWCB VINARIUM se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 23-26 mai 2019. Concursul de vin se află sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) şi Federaţiei Marilor Concursuri Internaţionale de Vin (VINOFED).

Evenimentul este găzduit de către „Muzeul Recordurilor Româneşti”, un spaţiu unic în România, unde se află şi cea mai mare colecţie de tirbuşoane din lume, cu peste 30.000 de piese. Recordul mondial a fost înregistrat de Guiness Book în 2015, când erau „doar” 23.965 de piese.

1.000 de vinuri jurizate de evaluatori din 15 ţări

Corpul internaţional de juraţi este format din specialişti cu experienţă, având grade înalte de calificare (WSET), degustători autorizaţi ADAR, Master of Wine, doctori in enologie. Cei mai mulţi juraţi sunt şi comunicatori puternici. În topul primilor 20 de influenceri şi comunicatori ai lumii vinului se află şi Luiz Alberto (fondatorul comunităţii Winelover), care este prezent la Bucureşti în postura de evaluator IWCB VINARIUM.

Dr. Jean-Pierre Peynaud, autorul studiului „Mecanismele psihologice ale degustării” şi-a manifestat şi el dorinţa de a fi parte a juriului IWCB VINARIUM. Organizatorii sunt onoraţi de prezenţa cercetătorului, fiul celebrului Émile Peynaud, personalitate marcantă a cercetării vitivinicole, autorul cărţii „Decouvrir la gout du vin”.

Drink Insider

Articol selectat şi publicat de către redacţie (office@drinkinsider.ro)

Leave a Reply