24 Jul 2024

Cum puteţi deveni Contributor

DrinkInsider.ro este o platformă interactivă, construită in jurul unei reţele de contributors care creşte continuu. Pe site-ul nostru publică două categorii de contributors: Content Contributors (CC) şi Review Contributors (RC).

1. Content Contributors (CC)

Dacă doriţi să publicaţi articole sau comunicate de presă pe DrinkInsider.ro, o puteţi face direct, prin intermediul unui cont de Content Contributor. Obţinerea unui Username/Password este gratuită şi se face trimiţând un email la adresa office@drinkinsider.ro, care să conţină următoarele date: nume, prenume, companie (dacă este cazul), un email valid şi un număr de telefon la care să vă putem contacta. În cel mai scurt timp, veţi primi un email cu datele de login şi toate instrucţiunile necesare.

Articolele postate de către un Content Contributor vor fi publicate după ce sunt aprobate de către editorii noştri. Orice material care respectă politica editorială şi regulile de editare (vezi mai jos), va fi aprobat şi publicat în secţiunea corespunzătoare.

1.1. Reguli de editare pentru Content Contributors
  • Materialele trebuie să fie în limba româna, cu diacritice (opţional).
  • Lungimea textului nu trebuie să depăşească 5.000 de semne (cu tot cu spaţii).
  • Fiecare articol trebuie ilustrat cu o fotografie in format JPG. Dimensiune recomandata: 960 x 640 pixeli.

2. Review Contributors (RC)

Orice pasionat de vin poate sa devina RC, daca respecta regulamentul de functionare a site-ului si politica editoriala Drink Insider Wine Directory (DIWD).

Primul pas pentru a deveni RC este acela de a trimite o cerere informala, la adresa office@drinkinsider.ro, care să conţină următoarele date: nume, prenume, companie (dacă este cazul), un email valid şi un număr de telefon la care să vă putem contacta. Daca regulile de functionare vor fi acceptate de catre viitorul RC, acesta va primi un email cu instructiunile necesare pentru accesarea contului DIWD.

Odata devenit RC, acesta poate solicita mostre de vin listate pe DIWD. Pentru contributors, mostrele sunt gratuite si fara cost de transport, in conditiile respectarii regulamentului de functionare.

Pentru orice mostra de vin primita cu titlu gratuit, un RC se obliga sa trimita, catre DIWD, o recenzie a acelui vin, respectand politica editoriala a site-ului si regulile de redactare.

Un contributor cu cont activ poate solicita o mostra de vin la adresa office@drinkinsider.ro. Cererea va fi insotita de codul de contributor (vezi 2.2), denumirea vinului, codul de produs si adresa postala de livrare. Odata cererea aprobata de catre DIWD, mostra gratuita de vin va fi expediata prin mesagerie rapida, fara cost de transport, catre contributor.

Dupa ce primeste vinul solicitat, un RC trebuie sa confirme primirea la adresa office@drinkinsider.ro si sa trimita o recenzie, in maxim 2 saptamani de la data respectiva. Recenzia se incarca direct pe pagina unde este listat vinul, în tab-ul Recenzii.

2.1. Politica editoriala DIWD

Toate vinurile listate pe site sunt evaluate in prealabil, ele incadrandu-se deja in standardul minim de 80/100 puncte. Tinand cont de acest lucru, nu vor fi acceptate spre publicare recenzii exclusiv negative, fiind incurajate doar recenziile in care se prezinta argumente pro si contra.

Daca este cazul, DIWD va semnala catre RC, faptul ca recenzia trimisa nu este conforma cu politica editoriala a site-ului. Daca autorul este de acord sa reformuleze textul, va avea la dispozitie inca 1 saptamana pentru a trimite o noua versiune. In caz contrar textul nu va fi publicat. Dupa doua recenzii respinse, un RC nu va mai primi dreptul de a solicita etichete de vin timp de 6 luni.

Fiecare RC este direct raspunzator fata de opiniile exprimate in recenzii, DIWD isi asuma doar rolul de a modera recenziile, in conformitate cu politica sa editoriala. DIWD nu va face nicio modificare asupra textelor trimise spre publicare, cu exceptia corectiilor minore de ortoepica, punctuatie sau gramatica.

Autorii textelor nu pot cere niciun fel de compensatie financiara din partea DIWD, care are ca singura obligatie aisgurarea de mostre gratuite, fara costuri de transport.

2.2. Categorii de Review Contributors pe DIWD: Juniori si Seniori

Review Contributor Senior (RCS): un pasionat de vin, care scrie periodic recenzii pe un blog/site/publicatie. Un RCS poate solicita maximum 12 etichete/luna din orice eticheta de vin listata pe site.

Review Contributor Junior (RCJ): un pasionat de vin, care nu scrie periodic recenzii pe un blog/site/publicatie. Un RCJ pot solicita maximum 6 etichete/luna şi doar acele etichete de vin care au trecută mentiunea “RCJ” la  rubrica “Cod contributor”. La fiecare 6 luni, DIWD va face o evaluare a tuturor RCJ si ii va promova la RCS pe cei care au dovedit constanta si calitate editoriala.

RCJ/RCS nu pot solicita etichetele care au mentiunea “Vin indisponibil pentru recenzie” (stoc epuizat la producător) şi nici nu pot solicita aceeaşi etichetă de două ori.

2.3. Reguli de redactare a recenziilor DIWD
  • Lungimea recomandata a textului este de cca. 500 de caractere (inclusiv spatii).
  • Textele pot fi redactate in limba romana (cu sau fara diacritice) sau in limba engleza.
  • Textele trebuie verificate si corectate de catre autor, inainte de a fi trimise.
  • Textele trebuie sa apartina de drept autorului.
  • DIWD va publica recenziile primite de la contributors doar pe site-ul sau si nu va da dreptul nimanui de a prelua textele fara acordul formal al autorilor acestora.
  • Textele nu pot sa contina link-uri de afiliere.