Crama Oprişor

Crama Oprişor

În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

În anul 1998, Carl Reh Trading devine Carl Reh Winery și, sub acest nume, îşi continuă activitatea de producător de vinuri românești pentru piața internațională construită de acționarul german.

Ca moment de reper, în ianuarie 2000, Carl Reh Winery a devenit proprietarul Cramei de la Oprișor. Pas cu pas, colinele și versanții ce formează „amfiteatrul” viticol al Golului Drincei au fost replantați cu viță-de-vie, acoperind o arie de 250 de hectare.

După anii în care întregul vin produs la Oprișor a fost dirijat exclusiv spre consumatorii internaționali, am ales deschiderea spre zona românească. În primăvara lui 2001, Carl Reh Winery a lansat pe piața autohtonă primele ediții ale brandurilor VAL DUNA și LA CETATE.

Anul 2008 a adus o schimbare de identitate importantă. Renumele Companiei Carl Reh Winery crescând, a sosit momentul ca brandul CRAMA OPRIȘOR să preia moștenirea și, în spiritul relației tată-fiu, s-o ducă mai departe, dezvoltând-o, cu precădere, spre valorile Olteniei Profunde.

Pin It on Pinterest